La Spitalul Judeţean din Sibiu nu sunt paturi libere, la secția ATI România a depășit vineri pragul de 50.000 de infectări cu coronavirus. Oficialii au anunțat ieri 1.295 de noi cazuri. Bilanțul deceselor a ajuns la 2.343, iar la ATI sunt internați 409 pacienți.

În aceste condiții, spitalele cad unul după altul. La Spitalul Judeţean din Sibiu, toate cele 12 paturi pentru pacienții COVID de la secția terapie intensivă sunt ocupate. Asta în timp ce numărul de cazurilor din județ se află în creștere.

Din păcate, ne aflăm în situația ca toate cele 12 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 să fie ocupate. O parte dintre pacienții internați la clinica de infecțioase au avut o evoluție nefavorabilă și au fost transferați pentru suport respirator la ATI. Pe de altă parte, am primit cazuri de ATI din alte județe unde numărul de locuri era depășit. Dacă mai apare un caz, vom solicita Centrului Național să ne găsească un loc pentru această categorie de pacienți. Ne confruntăm cu o creștere de cazuri care ne-a ocupat și restul paturilor, motiv pentru care DSP a făcut și demersuri către Ministerul Sănătății ca și celelalte spitale din Sibiu să devină spitale suport”, a declarat Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu.