Actualitate, Featured

La Spitalul CF Timișoara au demisionat 13 cadre medicale, de teama coronavirusului

Demisii în bloc la Spitalul Căi Ferate din Timișoara. 13 cadre medicale au demisionat de teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus sau pentru că nu au suficiente materiale de protecție.

Cele 13 cadre medicale au precizat sec: se tem sa nu se infecteze cu noul coronavirus. Mulți dintre demisionari fac parte din categorii de risc. Fie din cauza vârstei, fie pentru că suferă de diferite afecțiuni – diabet, spre exemplu. La spital, a fost internat un pacient cofirmat pozitiv și transferat apoi la boli infecțioase.

În ceea ce privește măsurile de protecție – reprezentanții spitalului spun că au câteva echipamente, dar primite din donații, nicidecum de la minister. Situație care, iată, se regăsește în mai multe astfel de unități din toată țara.

Managerul spitalului, Marius Olaru, a confirmat pentru Știrile Pro TV faptul că este vorba despre 13 demisii: 10 asistente medicale și 3 infirmiere.

”Ieri (luni -n.r.) au venit demisiile, astăzi fac adresele. Sunt 10 asistente şi trei infirmiere, nu este vorba de medici, ci doar despre cadre medii şi personal auxiliar. Vom înlocui aceste cadre prin redistribuire şi angajare directă, în conformitate cu ordonanţa”, a mai afirmat managerul Spitalului CFR Timişoara pentru Agerpres.

Până în acest moment, în respectiva unitate nu a fost semnalat niciun caz de coronavirus, dar instituţia este pregătită ca rezervă, în cazul în care capacitatea Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara va fi depăşită de cazurile COVID-19.

Demisiile din Timișoara vin la scurt timp după ce, la Spitalul din Orăștie, 11 angajați și-au dat demisia. De asemenea, la Arad, 8 medici și-au depus dosarul de pensionare.

Iar la Spitalul din Suceava sunt în acest moment 244 de oameni depistați pozitiv – mulți dintre ei doctori.