La Sibiu
Actualitate, Featured

La Sibiu, trei minori au furat un porc dintr-o curte

La Sibiu un porc a fost furat în noaptea de marți spre miercuri dintr-o gospodărie din localitatea Netuș, judeţul Sibiu. A doua zi, proprietarul a anunțat poliția. Cu ajutorul unui câine de urmă, Bond, polițiștii au reușit, în scurt timp, să identifice hoţii, patru tineri, dintre care trei minori.

Alarma a fost dată de proprietar care a anunţat imediat poliţia că i-a fost furat din anexa gospodăriei porcul de 60 de kg.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției rurale însoțiți de un polițist din cadrul Serviciului Criminalistic și o echipă din cadrul Echipei Operative Canine a I.P.J. Sibiu.

La Sibiu cu ajutorul unui câine polițistv de urmărire, pe nume Bond, polițiștii au reușit în scurt timp identificarea a celor care au furat porcul.

“Este vorba despre patru tineri, în vârsta de 14, 15, 18, respectiv 20 de ani, din aceeași localitate”, au anunțat reprezentanții IPJ Sibiu.

Polițiștii au recuperat aproape 27 de kg de carne de porc
În locuinţa unuia dintre tineri, s-a găsit și recuperat cantitatea de 27 de kg de carne de porc. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru furt calificat. Tinerii de 18 și 20 de ani au fost reţinuţi 24 de ore pe bază de ordonanță.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Cristi şi Bond ” adulmecă” infractorii din 2019
“Împreună cu Cristi, predestinați parcă să formeze o echipă, fiind născuți în aceeași zi și lună, cei doi ”adulmecă” infractorii încă din 2019, după ce Bond a absolvit cu brio cursurile de calificare pentru prelucrarea urmelor de miros.

Cristi și Bond nu sunt la prima ispravă de acest gen, după ce, anul trecut, in urma prelucrării urmei, s-a reușit stabilirea traseului și identificarea autorilor unui furt dintr-o societate comerciala din Șelimbăr, precum și recuperarea bunurilor sustrase. Iar lista succeselor celor doi poate continua”, spune Poliţia Sibiu pe pagina de Facebook a instituţiei.