Cel puțin trei persoane au fost rănite miercuri după explozia unei scrisori-capcană la sediul central al companiei Lidl din orașul german Neckarsulm.

Cele trei persoane rănite lucrează pentru companie și au fost transportate cu un elicopter la cel mai apropiat spital, informează Daily Mail.

Potrivit autorităților, alți aproximativ 100 de angajați au fost evacuați din sediu, iar o echipă de geniști a ajuns la fața locului.

Agenţia EFE menţionează se crede că explozia a fost cauzată de o scrisoare cu bombă adresată companiei. Aceeași informație este publicată și de Spiegel.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, la originea exploziei s-ar afla „un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”.

A fost demarată o anchetă
Poliția a lansat o innvestigație în urma exploziei de miercuri.

Potrivit autorităților, efective importante de poliție au fost desfășurate în zonă.

Polițiștii au informat că explozia s-a produs după ce plicul sau coletul respectiv a fost deschis de un angajat.

Una dintre persoanele rănite a suferit răni moderate, în timp ce celelalte două au scăpat cu răni mai ușoare.

Reprezentanții companiei Lidl nu au comentat momentan incidentul.

Potrivit martorilor, coletul ar fi luat foc după ce a fost deschis, dar clădirea nu a fost afectată de incident.

Al doilea incident de acest tip în doar două zile
Potrivit Spiegel, un incident similar a avut loc cu doar o zi înainte la sediul unei companii producătoare de alimente, ADM Wild, într-un oraș la cca. 60 km distanță de Neckarsulm. Un angajat a fost rănit în urma exploziei declanșate de deschiderea unui colet.

Autoritățile nu dețin momentan suficiente informații pentru a spune dacă cele două incidente au legătură unul cu celălalt.

Cu toate acestea, Poliția investighează o posibilă legătură între explozia de marți de la sediul ADM Wild și cea de miercuri de la sediul Lidl.


Citeste si...
La Bruxelles într-o statie de metrou un bărbat a atacat mulțimea cu un cuțit