Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, era acuzat de furt calificat şi se afla în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Poliției la Râmnicu Vâlcea. El a fost găsit de poliţişti fără suflare în celulă.

Bărbatul originar din comuna Câineni, a fost arestat, joi, 14 ianuarie pentru comiterea unor furturi dintr-o mașină la Râmnicu Vâlcea, precum și dintr-o locuință din Argeș.

În timp ce se afla în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Poliției din Vâlcea, bărbatul a decis să îşi pună capăt zilelor spânzurându-se cu un cearşaf.


“Polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Vâlcea au constatat că, în una dintre camerele de deținere, un bărbat este în stare de inconștiență, acesta având înfășurat, în jurul gâtului, un cearșaf. Au fost acordate îngrijiri medicale, la fața locului ajungând și personal medical de specialitate, însă a fost constatat decesul acestuia”, a precizat IPJ Vâlcea.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind efectuate sub directa supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea.

De asemenea, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări pe linie internă.