Scandalul gunoaielor neridicate din sectorul 1 ia amploare. Oamenii au ajuns la capătul răbdării, aşa că Protestatarii au aruncat saci cu gunoaie pe treptele instituţiei conduse de Clotilde Armand.

Gunoaie la Primăria Sectorului 1. Protestatarii au aruncat saci cu gunoaie pe treptele Primăriei, gunoaiele strânse de zile întregi, oameni scandau „Demisia” şi „La puşcărie.

Gunoaie la Primăria Sectorului 1. Oamenii, revoltaţi din pricina neridicării gunoaielor de pe străzi timp de mai multe zile

În scurt timp, la faţa locului au apărut poliţiştii de la Poliţia Locală, care au urcat pe treptele Primăriei, printre gunoaie, pentru a legitima oamenii. Protestatarii le-au reamintit poliţiştilor că primarul Clotilde Armand a sfătuit locuitorii sectorului 1 ca, în situaţia în care nu li se ridică gunoiul din faţa caselor, să sune la Poliţia Locală.

Poliţiştii au avertizat oamenii că vor aplica amenzi pentru depozitarea gunoaielor în locuri neamenajate, moment în care mai multe persoane au răbufnit, întrebându-i pe oamenii legii ce ar trebui să facă cu gunoaiele ridicate, dacă să le ţină în casă.

„Am trei saci de gunoi. Unde să-i ţin, în casă?„, răbufneşte un bărbat.

Între timp, la Primărie au ajuns şi angajaţi Romprest, trimişi să ridice deşeurile de pe scările instituţiei. A fost un nou moment de revoltă al protestatarilor, nemulţumiţi că gunoaiele de pe străzi nu sunt ridicate, în timp ce pentru strângerea gunoaielor din faţa Primăriei au putut fi mobilizate echipe de oameni.

Protestatarii i-au întrebat pe operatorii de la salubritate cine i-a trimis să ridice gunoaiele de la Primărie. O angajată a răspuns că a fost trimisă. Femeia a început să plângă spunând că nu putea refuza să vină să-şi facă datoria, pentru că are datorii la bancă şi nu-şi permite să rămână fără serviciu.

Clotilde Armand a cerut stare de alertă în sectorul pe care-l administrează
Reamintim că primarul Clotilde Armand a anunţat că a cerut Prefecturii Capitalei să declare stare de alertă în sectorul 1 din cauza neridicării gunoaielor de către Romprest. Edilul susţine că problemele sunt cauzate de „șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către compania Romprest Service SA.

Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.