Featured, Politic

La Partidul Social voturile se numără ca în Caragiale?

Tensiuni în interiorul Partidului Social legat de desemnarea lui Șerban Nicolae ca și candidat la conducerea Senatului. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că Şerban Nicolae trebuie să fie validat în Comitetul Executiv Naţional al partidului pentru a fi candidat la șefia Senatului. Grupul senatorilor Partidul Social l-a desemnat marţi, prin vot, pe Şerban Nicolae pentru a candida, dar Ciolacu îl vrea validat și în Comitetul Executiv.

„Nu se anulează votul de la Senat (din grupul parlamentar al Partidul Social – n.r.). Nu m-am implicat în niciun fel în votul de la Senat. Am luat act de votul colegilor din Senat, conform statutului, că respectăm un statut, el trebuie validat în Comitetul Executiv. E o procedură pe care am urmat-o mereu. Primul vot se dă în grupul parlamentar, pe urmă toate funcţiile se validează în CExN”, a spus marți seara Ciolacu la un post Tv.

El a adăugat că nu crede că Radu Oprea sau Titus Corlăţean mai au vreo şansă să fie preşedinţi ai Senatului, după ce a fost exprimat un vot de către senatorii PSD.

Ciolacu a menţionat că votul pentru alegerea preşedintelui Senatului va avea loc abia după şedinţa CExN al PSD.

În replică, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, îl atacă pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

”Serban Nicolae a fost desemnat candidat pentru Presedintia Senatului! Asa au hotarat,prin vot,senatorii PSD. Numai noua conducere interimara a partidului se cam codeste. Si vrajeala asta ca mai trebuie un vot in Cex am mai vazut-o! Pai, nu spuneati ca l-ati desfintat? Ca e competitie libera? Sau nu va plac deloc civilii?”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Șerban Nicolae a câștigat bătălia internă din partid: senatorii PSD l-au nominalizat pe acesta ca și candidat la șefia Senatului, în defavoarea lui Radu Oprea, care ar fi fost susținut de Ciolacu.