Dan Negru
Showbiz

„La noi e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi”. Dan Negru critică dur turismul românesc, după ce a fost în vacanță, în Japonia

Dan Negru critică dur turismul românesc, după ce a fost în vacanță, în Japonia. Vedeta Kanal D, Dan Negru, a plecat în vacanță în Japonia, alături de soție și colegul de breaslă, Răzvan Pascu. Prezentatorul a fost foarte surprins de obiceiurile întâlnite pe continentul asiatic, precum și de felul în care japonezii își promovează brandul de țară. Iată cum a criticat Dan Negru turismul românesc, comparativ cu cel japonez.

Dan Negru critică dur turismul românesc, după ce a fost în vacanță, în Japonia. Dan Negru și-a împărtășit gandurile pe social-media, despre vacanța în Japonia, pe care o petrece alături de soție și de colegul de breaslă Răzvan Pascu, potrivit UNICA.RO. Prezentatorul Kanal D s-a arătat plăcut impresionat de faptul că japonezii au înțeles să-și promoveze țara într-o manieră cât mai autentică, astfel încât să atragă cât mai mulți turiști. La polul opus s-ar afla România în opinia lui Dan Negru. Iată ce a avut de spus prezentatorul!

Dan Negru

Dan critică dur turismul românesc, după ce a fost în vacanță, în Japonia

Dan Negru este de părere că japonezii își promovează mult mai bine brandul de țară decât o fac românii. Dan Negru a atras atenția că, deși regiunile din zona arhipelagului sunt mai sărace, cetățenii pun mare accent pe educația școlară.

„Mă uit cu ciudă la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta. Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară, apoi i-am bagat în pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula, care e invenția unui scriitor englez, Bram Stocker. La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială.

Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!’, povestește Dan Negru pe o rețea de socializare.

Dan: „Merg kilometri și nu găsesc…”

De asemenea, Dan Negru a apreciat faptul că japonezii nu sunt de acord cu mâncatul în public, motiv pentru care chiar și străzile sunt mai curate.

„O minte sănătoasă începe într-un spațiu curat cred japonezii. Totul este curat aici. Nu găsești niciun coș de gunoi aici, oricât de mare ar fi curățenia. Japonezii consideră că gunoiul este ceva intim, care nu trebuie expus în public. Pot să merg kilometri întregi și nu găsesc un coș de gunoi. Peste tot sunt indicatoare să nu arunci gunoiul pe jos. Aici este descurajat și mâncatul în public. Atunci când cumperi mâncare ți se recomandă să nu o mănânci pe stradă’, susține el.

Citește și  Connect-R, despre lupta cu depresia și anxietatea: „Să-și verifice stomacul, care e al doilea creier”

FOTO: Instagram

blank