La nivel mondial
Actualitate, Featured

La nivel mondial, pandemia de COVID a îmbolnavit peste 20 de milioane de oameni

Numărul de cazuri cunoscute de infecţii cu coronavirus a depăşit 20 de milioane La nivel mondial potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins cu sediul în Statele Unite.

Din cele 20.001.019 de cazuri La nivel mondial înregistrate de cercetători, mai mult de 5 milioane erau în Statele Unite – echivalând cu peste un sfert din total, transmite Agerpres.

Brazilia şi India urmează apoi cu cele mai multe cazuri, aproximativ 3 milioane şi respectiv 2,2 milioane.

Peste 733.000 de persoane au murit în lume din cauza maladiei cauzate de coronavirus, potrivit acestui bilanţ actualizat luni.

″În spatele acestor statistici există durere”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut insistent luni guvernelor şi cetăţenilor să facă totul pentru a ″eradica″⁣ transmiterea noului coronavirus, subliniind că este nevoie atât de mobilizarea liderilor statelor care trebuie să acţioneze cât şi de respectarea măsurilor de către populaţie.

″Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri înregistrate de COVID-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici există multă durere, suferinţă′’, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la o conferinţă de presă online, potrivit AFP.

″Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru umanitate. Dar vreau să fiu clar, există muguri de speranţă şi (…) niciodată nu este prea târziu pentru a inversa cursul epidemiei’’, însă pentru aceasta ″liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri″, a explicat directorul general al OMS.

″Mesajul meu este limpede: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă eradicăm eficient virusul, putem deschide societăţile în deplină siguranţă″, a insistat el, menţionând apoi câteva ţări ale căror eforturi au dat rezultate.