Featured, International

La Melbourne, barbat arestat pentru uciderea unei studente israeliene

Poliţia australiană a inculpat sâmbătă un bărbat pentru uciderea unei studente israeliene al cărei corp a fost descoperit în urmă cu câteva zile la Melbourne, principalul oraş din sud-estul Australiei, informează France Presse, scrie agerpres.

Aiia Maasarwe, în vârstă de 21 de ani, încerca să vorbească cu sora ei pe telefonul mobil când a fost atacată la scurt timp după miezul nopţii în noaptea de marţi spre miercuri. Ea se întorcea acasă după ce a asistat la un spectacol.

Corpul ei a fost descoperit de trecători în tufişuri lângă o staţie de tramvai câteva ore mai târziu.

Poliţia, care a calificat atacul ca „oribil”, a arestat vineri un bărbat în vârstă de 20 de ani la periferia oraşului Melbourne.

El urmează să compară în faţa unui tribunal sâmbătă.

Inculparea are loc „după o investigaţie minuţioasă în legătură cu moartea lui Aiia Maasarwe, după descoperirea corpului ei”, a declarat poliţia într-un comunicat.

Tânăra a fost ucisă după ce a coborât dintr-un tramvai aproape de universitatea unde ea a studiat timp de un an.

Sute de oameni s-au adunat vineri la Melbourne, în timp ce unii au decorat cu trandafiri roşii – florile ei preferate – tramvaiul pe care Aiia se presupune că l-a luat pentru a se întoarce acasă.

Tatăl ei, Saeed, s-a dus vineri la locul crimei. „Pe de o parte mă simt foarte trist, dar pe de altă parte, susţinerea populaţiei şi a poliţiei locale îmi face durerea mai puţin puternică”, a mărturisit el reporterilor înainte de a izbucni în lacrimi.