Un nou focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a fost identificat de autorităţile de la Iaşi în Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, unde mai mult de 50 de persoane, majoritatea pacienţi, au fost diagnosticate cu COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică de la Iaşi a informat, sâmbătă, despre apariţia unui nou focar Covid-19, la Centrul de servicii sociale Târgu Frumos. Aici, 16 persoane (8 beneficiari şi 8 salariaţi) sunt infectate.

Beneficiarii bolnavi au fost izolaţi în centru, iar angajaţii urmează să fie evaluaţi în serviciile de specialitate. Ancheta este în desfăşurare pentru identificarea contacţilor direcţi în unitate.

De asemenea, DSP Iaşi anunţă că în Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni Grajduri, în secţia Psihiatrie cronici – au mai fost confirmate alte 51 de cazuri pozitive (44 pacienţi şi 7 angajaţi).

Acest focar a început în urmă cu două zile, când au fost confirmaţi cu noul coronavirus trei pacienţi.

Pacienţii au fost evaluaţi de un medic infecţionist.

Bilanț COVID-19. Nou record la ATI: 745 de pacienți / Încă 3.952 cazuri COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore!
Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 176.468, potrivit datelor transmise sâmbătă, 17 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică. Din acestea, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.952 de infectări cu SARS-CoV-2. De asemenea, România atinge un nou record: 745 de pacienți internați în secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate alte 3.952 de noi infectări cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 129.556 de pacienți au fost declarați vindecați iar 5.812 persoane diagnosticate cu noul COVID-19 au decedat.

3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.