Anglia a reușit să o învingă pe Croaţia cu scorul de 1-0 (0-0), duminică la Londra, pe stadionul Wembley, în Grupa D a turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020.

EURO 2020. Jucătorii echipei învingătoare au avut primele ocazii ale partidei prin Foden și Phillips. Primul a lovit bara, iar șutul jucătorului de la Leeds a fost respins de portarul croat, spune digisport.ro.

EURO 2020: Anglia a învins Croaţia cu 1-0 Perisic a replicat după câteva minute, cu un șut peste poartă, iar Trippier a bifat ultima ocazie a primei părți, din lovitură liberă.

După pauză, Modric l-a pus la încercat pe Pickford cu un șut pe jos, dar cei care au deschis scorul au fost britanicii. Phillips a creat o fază superbă, a trimis în careu pentru Sterling, iar acesta a reluat din prima direct în plasa porții adverse.

Kane a avut ocazia de 2-0, dar a tras peste poartă din poziție ideală. S-a terminat 1-0, iar englezii au făcut primul pas spre calificarea în fazele eliminatorii.

În următorul meci din grupe, echipa lui Southgate va juca, tot pe Wembley, în compania Scoției, iar Croația își va măsura forțele cu Cehia la Glasgow.

În calificările pentru Campionatul European 2020, Anglia a terminat pe prima poziție în Grupa A. Englezii au avut un parcurs foarte bun și au bifat șapte victorii în opt mecuri, iar singura înfrângere a fost cu Cehia.

De partea cealaltă, Croația s-a calificat la EURO 2020 după ce a câștigat Grupa E. În cele 8 meciuri jucate a acumulat 17 puncte, cu trei peste Țara Galilor, a doua clasată.

Croația a câștigat semifinala Cupei Mondială, scor 2-1, iar apoi au mai urmat două întâlniri în Liga Națiunilor și a fost o remiză la Rijeka, scor 0-0, și o victorie a englezilor pe Wembley, scor 2-1.

Echipa națională a Angliei are emoții înaintea duelului cu Croația, toate acestea deoarece englezii n-au câștigat niciodată primul meci de la un Campionat European. Le-a pierdut pe patru dintre ele, iar în cinci a terminat la egalitate. De partea cealaltă, Croația este neînvinsă în cele cinci confruntări în care a fost implicată.