Economic

La Consiliul Naţional al PSD, mâncarea şi băutura s-au vândut fără bonuri fiscale

La Consiliul Naţional al PSD, mâncarea şi băutura s-au vândut fără bonuri fiscale. Oamenii n-au cerut, iar vânzătorii oricum nu aveau să dea pentru că nu erau case de marcat. Asta înseamnă că membrii PSD, veniti la şedinţă, nu vor putea participa la loteria fiscală din a doua zi de Paşte. De luna aceasta, cine cere bon fiscal şi nu îl primeşte poate să nu achite produsul.

cn_psd_43380100

Consiliul Naţional al PSD a fost organizat la Palatul Parlamentului. În clădire sunt mai multe bufete, dar, la astfel de evenimente, cel mai apropiat hol este transformat, practic, în sală de mese.

„Nu se puteau instala, din punct de vedere tehnic, astfel de case de marcat doar pentru un bufet care funcţionează doar câteva ore şi oricum se vor face actele contabile pentru toate produsele vândute la acest bufet organizat ad-hoc. În celelate locaţii din Parlament, unde există organizate astfel de puncte de vânzare de produse alimentare zi de zi, există case de marcat. „, a precizat, pentru Mediafax, unul dintre organizatori.

Mulţi dintre social-democraţi nu s-au gândit să ceară bon fiscal şi nu ştiau de ordonanţa prin care cine nu primeşte bon, poate să nu achite produsul. Guvernul, însă, are ca obiectiv declarat combaterea evaziunii.

„Nu plec din funcția de prim-ministru, până nu duc la capăt bătălia cu evaziunea și insolvența!”, declara Victor Ponta.

De la 1 martie, cine nu are case de marcat şi nu dă bonuri fiscale se alege cu activitatea suspendată şi e şi bun de plată. Amenzile sunt între 10.000 şi 15.000 de lei.

blank