Politic, Stiri

La Cluj, negocierile au stabilit funcţiile publice ale liderilor politici

PNL va avea preşedintele interimar al CJ, iar PDL şi UDMR funcţiile de vicepreşedinţi

 Buda (3)

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, spune că în urma negocierilor cu PNL liberalii vor deţine funcţia de preşedinte interimar al CJ Cluj, iar cele două funcţii de vicepreşedinţi vor reveni PDL şi UDMR, contrazicându-l pe senatorul PNL Marius Nicoară, care afirmase că vicepreşedinţii vor reveni PSD şi PDL

Daniel Buda a declarat, duminică, jurnaliştilor, că în cursul zilei de luni, conducerea PDL Cluj va stabili consilierul judeţean care va prelua funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj.

“În locul domnului Ioan Oleleu, care este acum vicepreşedinte al CJ Cluj din partea PSD, va intra consilierul judeţean Mihai Seplecan, de la PNL, care va urca în funcţia de preşedinte interimar, iar PDL îşi va numi un vicepreşedinte în locul colegului de la PNL care va prelua atribuţiile de preşedinte. Urmează ca celălalt vicepreşedinte al CJ Cluj, Vakar Istvan, de la UDMR, să rămână în funcţie. Deci UDMR rămâne cu un post de vicepreşedinte, şi va pleca vicepreşedintele de la PSD, Ioan Oleleu. Noi, la PDL Cluj, vom avea, luni, o şedinţă de Birou Permanent Judeţean în care vom decide care consilier judeţean va prelua funcţia de vicepreşedinte al CJ”, a spus Buda.

Vicepreşedintele PNL, senatorul Marius Nicoară, a confirmat, duminică, noua variantă agreată împreună cu PDL şi a spus că viitorii vicepreşedinţi ai CJ Cluj vor proveni de la PDL şi UDMR, nu de la PDL şi PSD cum anunţase, sâmbătă, după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Cluj.

“Sigur că da, va fi un preşedinte interimar la CJ Cluj de la PNL şi doi vicepreşedinţi de la PDL şi UDMR. Cu PSD nu am avut discuţii, pentru că preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, mi-a spus că nu are o decizie a unui for politic. Cu cei de la PDL putem face majoritatea şi cu cei de la UDMR. Am avut discuţii cu PDL care ne-a oferit susţinerea şi care va primi un post de vicepreşedinte.Am cedat postul de subprefect PSD, în urma demisiei lui Mihnea Iuoraş, pentru a putea compensa pierderea postului de vicepreşedinte de la CJ Cluj”, a spus Nicoară.

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Cluj sunt, în prezent, Ioan Oleleu (PSD) şi Vakar Istvan (UDMR). Marius Nicoară a reiterat şi faptul că PNL solicită şi un post de viceprimar la Cluj-Napoca, în condiţiile în care cele două funcţii sunt deţinute, în prezent, de Gheorghe Surubaru (PDL) şi Horvath Anna (UDMR).

În legătură cu această solicitare, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a afirmat că “există disponibilitate pentru orice variantă de lucru”. “Deocamdată, trebuie să trecem de etapa CJ Cluj. Pe viitor vom găsi formule de lucru pentru colaborarea cu PNL”, a mai spus Buda.

În schimb, primarul Emil Boc a declarat că nu este de acord cu alegerea unui viceprimar PNL în locul unuia dintre cei doi viceprimari de la PDL şi UDMR, în condiţiile în care lucrurile “merg foarte bine”.

“Din punctul meu de vedere, la municipiul Cluj-Napoca nu avem nimic de schimbat. Oraşul este unul normal şi de zece ani arată o direcţie corectă. Nu avem nevoie de perturbări ale funcţionării Primăriei, acolo unde lucrurile funcţionează nu cred că trebuie să stricăm ceea ce merge bine. Problema este la judeţ, la municipiu nu văd de ce ar trebui schimbat ceva” a menţionat Boc.

Delegaţia Permanentă a PNL Cluj l-a propus, sâmbătă, pe consilierul judeţean Mihai Seplecan să preia funcţia de preşedinte interimar în locul lui Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

Vicepreşedintele PNL, senatorul Marius Nicoară, declara, sâmbătă, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL Cluj, că PNL urmăreşte crearea unei majorităţi care să deblocheze „multe proiecte care stau şi nu au îndeplinit două treimi din voturile CJ”.

“Am venit în şedinţă cu o propunere de pace politică, în sensul de a putea face o uniune pe plan judeţean în care toate forţele politice să fie implicate în aşa fel încât să avem un preşedinte de CJ liberal, aşa cum a vrut electoratul în 2012, un vicepreşedinte de la PSD şi unul de la PDL. Vom avea o majoritate care să deblocheze multe proiecte care stau şi nu au îndeplinit două treimi din voturile CJ, în aşa fel încât să ajutăm toţi primarii şi toate comunităţile din judeţ. Propunerea PNL Cluj pentru preluarea funcţiei de preşedinte interimar este consilierul judeţean Mihai Seplecan, care a primit 115 de voturi din partea Delegaţiei Permanente”, afirma Nicoară.

Potrivit acestuia, alegerea lui Seplecan şi a celor doi vicepreşedinţi va avea loc în prima şedinţă a CJ Cluj care va fi convocată după ce prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan va emite ordinul de constatare a suspendării mandatului de preşedinte al lui Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru 30 de zile penru fapte de corupţie.

“În urma viitoarei şedinţe a CJ Cluj, UDMR va pierde funcţia de vicepreşedinte, dar va avea poziţii importante în CJ pentru a putea să îşi reprezinte comunitatea în condiţii eficiente”, mai afirma, cu o zi în urmă, Marius Nicoară.