Featured, Sport

La ATP Cup, Federer, Nadal și Djokovic, i-au făcut în ciuda lui Țiriac

ATP Cup este competiția ce va fi lansată în ianuarie 2020. Prima ediție se va desfășura la Brisbane, Perth și Sydney, în perioada 3 – 12 ianuarie 2020, și va avea premii în valoare de 15 milioane de dolari. Federer, Nadal și Djokovic, i-au făcut în ciuda lui Țiriac

ATP a anunțat că 27 de jucători din primii 30 clasați au confirmat prezența la această nouă competiție ce a fost criticată și de Ion Țiriac. Nu vor lipsi cei mai titrați jucători din istoria tenisului: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Partidele din faza finală se vor disputa la Sydney.

La ATP Cup vor participa 24 de echipe, de până la cinci jucători, împărţite în şase grupe de câte patru formaţii. Faza grupelor va avea loc la Sydney, Brisbane şi, probabil, Adelaide, iar faza finală, cu opt echipe, la Sydney.

Fiecare confruntare va cuprinde două partide de simplu şi una de dublu. ATP Cup a mai avut loc între 1978 şi 2012 la Stuttgart.

Ion Țiriac, contestatar vehement al schimbărilor din tenis
Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, este unul dintre cei mai mari contestatari ai schimbărilor din tenisul mondial. Omul de afaceri este supărat și pe noul format al Cupei Davis, nu doar pe înființarea ATP Cup, competiție concurentă.

“E cel mai mare dezasatru din istoria tenisului! Va fi o glumă! Acest sport este gata, s-a terminat cu el! S-a zis cu sportul, acum este o industrie, doar pentru bani. Ce vor ei să facă nu există! 18 echipe adunate într-o singură echipă, cu meciuri de trei seturi, ce înseamnă asta? Totul doar pentru că cineva vrea să facă bani!”, a spus Ţiriac în ediţia tiparită a cotidianului L’Equipe.