O bunică şi nepoţelul de şase ani au fost atacaţi de doi câini scăpaţi de stăpân. Incidentul s-a petrecut la Arad. Femeia s-a pus în faţa câinelui pentru a-şi salva nepotul şi a fost rănită grav.

O bunică şi nepoţelul de şase ani, atacaţi de doi câini. Incidentul s-a petrecut la Arad. Cei doi câini au fost scăpaţi de stăpân din curte.

O bunică şi nepoţelul de şase ani, atacaţi de doi câini

Femeia în vârstă de 66 de ani a fost rănită grav după ce s-a pus în faţa câinelui pentru a-şi salva nepoţelul de şase ani. La locul atacului au intervenit un echipaj de Jandarmerie și un echipaj de ambulanță.

„Proprietara unui imobil (…) a deschis poarta pentru a conduce spre ieșire un membru de familie, iar în acel moment, din curtea imobilului, au ieșit doi câini de talie medie și s-au năpustit asupra femeii și copilului aflați la plimbare. Aceasta a încercat să-și apere nepoțelul punându-se în fața câinilor agresivi. Unul dintre câini a mușcat-o provocându-i o leziune la nivelul șoldului. Cei doi câini au fost imobilizați de către proprietară și introduși în curtea imobilului”, transmite, vineri, Jandarmeria Arad.

Proprietarea câinilor s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, conform Codului Penal.

Femeia de 66 de ani a fost transportată la unitatea de primiri urgențe unde a primit îngrijiri medicale.

O adolescentă din Constanţa a fost transportată la spital după ce a fost atacată şi muşcată de un câine pe stradă
O adolescentă de 15 ani din Constanţa a ajuns la spital după ce, miercuri seară, a fost atacată şi muşcată de un câine din rasa Rottweiler. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, Ana Maria Stoica, victima a suferit răni la braţe şi picioare.

„Am fost solicitaţi să intervenim la o adolescentă de aproximativ 15 ani, care în urma evaluării la faţa locului de paramedicii SMURD prezenta urme traumatice la nivelul membrelor inferioare şi superioare ce s-ar fi putut produce prin muşcături de câine. Ulterior, aceasta a fost transportată conştientă, cooperantă, la spital, de echipajul de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului Palas, pentru mai multe investigaţii medicale”, a transmis reprezentanta ISU.

Martori la cele petrecute susţin că patrupedul ar fi scăpat dintr-o curte şi ar fi atacat-o pe adolescentă, nefiind prima dată când câinele respectiv face victime.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, a fost identificat proprietarul câinelui care face parte din categoria celor periculoşi, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.