Actualitate, Featured

La 49 de ani, a încetat din viață primul polițist român infectat cu coronavirus

Un polițist din cadrul IPJ Olt, care era infectat cu noul coronavirus, a murit, sâmbătă, 13 iunie.

Potrivit informațiilor furnizate de Sindicatul Europol, este vorba despre Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana.

Bărbatul care era angajat ca polițist avea vârstă de 49 ani a ajuns la Spitalul Slatina în 28 mai, după care, în 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.

În urmă cu câteva zile, polițistul a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” la Terapie Intensivă.

În seara zilei de 13 iunie, inima polițistului a încetat să mai bată din cauza complicațiilor apărute, acesta suferind și de alte afecțiuni acumulate de-a lungul carierei.

”Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti.

Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt expuși la a fi infectați cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu polițiști infectați, aceste informații nefiind date publicității. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie.” – spun cei din Sindicatul Europol.