Featured, IT&C

Realizatorul unor aplicatii de jocuri, gasit decedat

Kroll Colin (34 de ani), cofondatorul platformei video Vine și al HQ Trivia, o aplicație de jocuri, a fost găsit mort, duminică dimineața, la New York, în locuința sa, scriu BBC News și Billboard, conform Mediafax.

Kroll era și CEO-ul HQ Trivia, începând din septembrie, iar poliția din New York a fost alertată de prietena acestuia.

NYPD a afirmat, pentru THR și TMZ, că indiciile inițiale arată drept cauză a decesului o supradoză, dar informația urmează să fie confirmată.

Decesul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt și de partenerul lui Kroll, Rus Yusupov.

Colin (34 de ani), cofondatorul platformei video Vine și al HQ Trivia, o aplicație :

Fost inginer la Yahoo, Kroll a lansat Vine, o aplicație prin care se puteau crea clipuri de 6 secunde, în 2012, alături de Yusupov și Dom Hofmann. Aplicația a fost achiziționată de rețeaua socială Twitter înainte de lansare, pentru 30 de milioane de dolari.

Vine a ajuns la un maxim de 200 de utilizatori, iar Kroll a fost director general șase luni, în 2014, până când a fost îndepărtat.

Twitter a închis aplicația anul trecut, dar clipurile create sunt încă disponibile pe rețeaua socială.

Colin (34 de ani), cofondatorul platformei video Vine și al HQ Trivia, o aplicație :

Kroll și Yusupov au lansat aplicația HQ Trivia, un joc cu întrebări de cultură generală, care a ajuns la un maxim de popularitate în septembrie 2017, dar anul acesta a ieșit din Top 100 cele mai descărcate aplicații din App Store, magazinul de aplicații pentru iPhone. Numărul de utilizatori estimați se ridică la peste 2 milioane, iar în septembrie a lansat un al doilea joc HQ Word.

Aplicația a prezentat și show-uri live, care au fost găzduit de vedete precum Jimmy Kimmel și Bert from Sesame Street. În cadrul acestor emisiuni, concurenții câștigă premii în bani.

Colin (34 de ani), cofondatorul platformei video Vine și al HQ Trivia, o aplicație :

Kroll a cunoscut drept o persoană controversată. Publicația Recode a dezvăluit, că a fost îndepărtat de Twitter, din cauza comportamentului inadecvat față de femei. Dezvăluirea i-a făcut dificil accesul la investitori ulterior, când a căutat finanțare pentru HQ Trivia. De asemenea, la HQ s-a confruntat cu acuzații asemănătoare, iar la începutul acestui an a influențat îndepărtarea fostului CEO.

blank