Dezvăluirile Pandora Papers legate de averile secrete și tranzacțiile marilor lideri ai lumii a creat controverse peste tot. După ce s-a publicat faptul că președintele Vladimir Putin ar deține proprietăți de lux în Monaco, Kremlinul a oferit un răspuns pe măsură.

Kremlinul, se ține tare purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, a fost întrebat referitor la casele pe care Putin le-ar deține în mod secret în strănătate și averea sa ascunsă. Acesta a negat complet informațiile și că nu este nimic suficient de serioase pentru a fi luat în seamă.

„Până acum nu este clar ce-i cu informațiile astea și la ce se referă ele. Dacă vor fi publicate lucruri serioase, bazate pe ceva concret și specific, atunci le vom citi cu interes. Sincer vorbind, nu am văzut nimic care să aibă legătură cu averi ascunse ale anturajului lui Putin acolo”, a spus Peskov.

Potrivit datelor Pandora Papers, a fost creat un sistem feudal în care prietenii lui Putin și asociații KGB-ului au fost principalii beneficiari. Totuși, jurnaliștii suspectează că averea nu este cu adevărat a acestora.