Kremlinul
International

Kremlinul critică SUA că au provocat „isterie” în legătură cu o posibilă invazie rusă a Ucrainei

Kremlinul critică SUA, Dmitri Peskov, a criticat duminică Statele Unite ale Americii pentru că au provocat „isterie” în legătură cu o posibilă invazie rusă a Ucrainei, după ce țările occidentale au acuzat Moscova de acumularea de trupe în apropierea țării ex-sovietice, transmite AFP.

„Această isterie este provocată artificial”, a spus Peskov la televiziunea de stat, adăugând: „Cei care și-au adus forțele armate de peste mări ne acuză de activitate militară neobișnuită pe propriul nostru teritoriu. Adică Statele Unite.”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat anterior că SUA și-au împărtășit îngrijorarea cu aliații europeni ai națiunii cu privire la „activitățile rusești” la granița cu Ucraina. El a precizat că există temeri din partea Casei Albe că Moscova ar putea pregăti un atac asupra vecinului său, mai exact Ucraina. Kremlinul a respins cu vehemență astfel de acuzații de mai multe ori.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat despre posibile provocări străine legate de aceste afirmații.

Kremlinul critică SUA. Peskov a condamnat în continuare SUA și NATO pentru intensificarea activităților provocatoare la granițele Rusiei prin apropierea infrastructurii lor militare, precum și a forțelor armate. Peskov a avertizat NATO să nu pompeze Ucraina cu armament modern, menționând că, astfel, aceste țări inspiră Ucraina să adopte un comportament nesăbuit și să încerce să-și rezolve problemele cu forța.