Kremlinul
International

Kremlinul ameninţă cu recucerirea teritoriilor pierdute din regiunile ucrainene anexate. ”Vor fi pentru totdeauna ale Rusiei”

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Kremlinul a anunțat, miercuri, că Rusia va recuceri teritoriile pe care le-a pierdut recent în regiunile anexate în sudul şi estul Ucrainei.

Kremlinul a anunțat Aceste teritorii vor fi pentru totdeauna ale Rusiei, ele vor fi recucerite”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Aceste ”teritorii vor fi recucerite, iar noi vom continua să purtăm consultări cu populaţia (locală) cu privire la dorinţa ei de a trăi în Rusia”, a declarat acesta.

Peskov a făcut aceste declaraţii răspunzând unei întrebări despre frontierele exacte ale regiunilor ucrainene anexate de Moscova zilele trecute, în care forţele ruse au abandonat anumite localităţi, în urma unor contra-ofenive ucrainene.

Putin a promulgat anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat, miercuri, legile care recunosc în mod oficial regiunile ocupate Herson şi Zaporijjea, în sudul Ucrainei, şi regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, ca parte a Federaţiei ruse.

Însă frontierele revendicate în mod exact de către Kremlin sunt vagi, iar în teritoriile respective au loc confrntări armate, notează AFP, citată de News.ro.

Ucraina a revendicat, miercuri, noi victorii militare împotriva armatei ruse, în estul ţării, după ce a anunţat marţi o înaintare importantă în regiunea Herson, anexată de Rusia.

blank