Actualitate

Kovesi respinge acuzatiile legate de asa zisa “liniste” a DNA in regimul Basescu

Laura Codruta Kovesi a respins categoric acuzatiile unor politicieni fata de o asa zisa “liniste” a DNA-ul in perioada regimului Traian Basescu. Ca argument al spuselor sale, ea a sustinut  ca activitatea DNA nu s-a intensificat abia acum, atat de mult pe cat pare, si aminteste ca inclusiv dosarul Microsoft a pornit in perioada in care Traian Basescu era inca la Cotroceni.
Kovesi a precizat totodata ca printr-o decizie a sa s-a reluat ancheta in dosarul Gala Bute.
 
Kovesi respinge acuzatiile legate de asa zisa "liniste" a DNA in regimul Basescu
 
“Când am preluat această funcție, dosarul Elenei Udrea era de 2 ani de zile la DNA. S-a dat o soluție inițială pe care eu am infirmat-o. Nu eu fac anchete. Rostul meu e să stabilesc priorități, să se lucreze ritmic și să asigur ce trebuie pentru buna funcționare a DNA și a procurorilor”, a spus Kovesi care a  si subliniat ca nu s-a mai vazut si nu a mai comunicat cu Traian Basescu de la sfarsitul mandatului acestuia si ca a avut o relatie pur institutionala cu acesta.
“La finalul mandatului dumnealui, la receptia de 1 decembrie am vorbit ultima data. Am avut o relatie institutionala. Eu nu sunt emotionala in aceasta functie, trebuie sa fim rationali. Nu sunt in aceasta functie pentru a lega prietenii.” a accentuat Laura Codruta Kovesi care a mai tinut sa precizez ca numirea ei in aceasta functie nu a fost  un favor pe care i l-a facut cineva anume.