Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a acordat duminică primul interviu pentru ziare.com în care vorbește despre dezvăluirile Rise Project, dar și despre Dragnea-Tel Drum. Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project. Site-ul de investigații a lansat acuzații despre asocierea între compania Teldrum și Liviu Dragnea.
„Din 2013, de când sunt procuror-șef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată și condamnat definitiv, mai este un dosar în care a fost trimis în judecată, e pe rolul ICCJ, și avem aceste dosare în lucru. Eu vă pot spune ce s-a întâmplat din 2013 până acum”, a declarat Laura Codruța Kovesi.
Laura Codruța Kovesi a afirmat că DNA investighează fapte care sunt date în competența instituției, răspunzând astfel acuzațiilor lui Liviu Dragnea, care a spus zilele trecute că este „o țintă” a șefei DNA.
„Nu alegem ținte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte care sunt date în competența noastră”, a adăugat șefa DNA.
Întrebată dacă până în 2016 nu a avut fapte pentru a deschide primul dosar Tel Drum, șefa DNA a declarat: „Noi am investigat acele informații obținute după 2013, nu știu ce a fost înainte. După 2013, acestea sunt anchetele despre care pot să vă spun.”
Șefa DNA a confirmat că în 2010 DNA a închis, prin clasare, un dosar Tel Drum.
„Da, a existat un dosar Tel Drum soluționat în 2010 cu o soluție de netrimitere în judecată.”, a spus șefa DNA, precizând că nu știe motivul clasării, deoarce nu a citit „în mod special acel dosar”.
Întrebată dacă acel dosar clasat avea legătură cu Liviu Dragea, Kovesi a spus că nu poate să confirme sau să infirme acest lucru.