Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu Traian Băsescu. Ce au discutat cei doi

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi actualul şef al statului, Traian Băsescu s-au întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru un schimb de informaţii privind funcţia prezidenţială. Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ o oră.

iohannis_basescu1_800x464_12554200

Klaus Iohannis şi Traian Băsescu s-au întâlnit pentru a discuta despre preluarea mandatului de către președintele ales.

Întâlnirea, anunţată anterior de către Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, a început la ora 17:00 şi s-a încheiat puţin după ora 18:00.

Klaus Iohannis a scris pe Facebook ce a discutat cu preşedintele în funcţie.

“În această seară, m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, spune Iohannis.

Klaus Iohannis va depune duminică, la ora 12.00, în plenul comun al Senatului României și al Camerei Deputaților, jurământul de învestitură, iar la ora 13.00, la Palatul Cotroceni va prelua oficial mandatul de președinte al României de la președintele Traian Băsescu.