Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că, în opinia sa, în București este nevoie de restricții suplimentare, mai ales în zonele unde se produc aglomerații, din cauza numărului tot mai mare de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19.

Klaus Iohannis: ”Este probabil important să spun câteva cuvinte și despre situația din București, care este complicată. Știu că au fost multe discuții și cred că pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare, restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții, probabil, sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de reducerea acestor aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie aeliminate aglomerările.” , a spus președintele României, aflat în Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României.

Ce restricții ar urma să intre în vigoare în București, în locul carantinei generale

Bucureştiul a trecut de pragul de 6 infectări la mia de locuitori, spitalele mai au puţine locuri libere la terapie intensivă, iar autorităţile bâjbâie în căutarea unor soluţii.

Deși, din experiența altor localități, și Capitala ar trebui să intre în carantină, acest lucru nu se va întâmpla în zilele următoare, a precizat ministrul Sănătății.

Oficialul consideră însă că este nevoie de noi restricții.

O măsură ar fi închiderea magazinelor la ora 18, de pildă. Iar o altă propunere se referă la carantină pe timpul weekendului. Pe de altă parte, şcolile şi grădiniţele, rămân deschise.

Comitetul pentru situaţii de urgență ar trebui să anunţe miercuri ce decizii vor fi luate în legătură cu situația din Capitală.