Politic, Stiri

Klaus Iohannis: Am o părere foarte bună despre serviciile secrete române

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a comentat, la postul Realitatea TV, cazul Robert Turcescu, dar și posibila candidatură a fostului șef al SIE, Teodor Meleșcanu, la prezidențiale.

iohannis_1-465x390
“Poate vă surprinde ceea ce vă zic, dar eu am o părere foarte bună despre serviciile secrete românești. Trăim într-un stat din UE, avem parteneri serioși, iar serviciile își fac bine treaba. Eu cred că cel care a deschis această temă (Traian Băsescu – n.r.) este dator să o și închidă”, a precizat Klaus Iohannis referitor la declarațiile jurnalistului Robert Turcescu.

Iohannis a mai adăugat că “tema serviciilor secrete nu are ce căuta în campania electorală” și că este “o fumigenă” lansată de președintele Băsescu din anumite considerente electorale.

Referitor la demisia șefului SIE, Teodor Meleșcanu, și posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale, liderul PNL a afirmat că nu-l consideră un contracandidat demn de temut. “Nu mi-e teamă de candidatura lui Teodor Meleșcanu. E liber să candideze. Îl cunosc prea puțin pe domnul Meleșcanu, domnia sa a fost în ultimii ani pe o poziție prea puțin vizibilă”, a conchis Iohannis.