Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că suporterii se pot întoarce pe stadioane din acest week-end. Începând de sâmbătă, 15 mai, fanii echipelor de fotbal şi al altor sporturi vor putea asista la meciurile echipelor favorite.

Klaus Iohannis a precizat, joi, că vor putea fi organizate meciuri cu spectatori pe stadioane, începând din 15 mai. Astfel, microbiştii îşi vor putea susţine echipele favorite.

Anunţul şefului statului vine în contextul în care mai sunt doar câteva etape din play-off-ul și play-out-ul Ligii 1.

„Tot din acest weekend pot să vă dau câteva exemple. Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Meciuri cu spectatori pe stadioane, începând din 15 mai. Restricţiile eliminate din acest week-end
„Similar, la exemplul sălile de sport, numărul de participanţi este restricţionat, însă dacă organizatorul, managerul sălii de sport, garantează că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanţi poate să crească. Aceste măsuri sunt gândite, pe de o parte, să ne protejeze, pe de altă parte, să ne reluăm cât de mult viaţa normală şi, evident, încurajează vaccinarea”, a afirmat şeful statului.


De asemenea, preşedintele a explicat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc începând cu acest weekend. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, și restricțiile de circulație noaptea.

„Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.

Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască”, a mai anunţat preşedintele Klaus Iohannis.