Preşedintele Klaus Iohannis despre moţiunea de cenzură, depusă de PSD, că nu crede că PSD vrea să preia guvernarea ci că vrea pur şi simplu să arunce ţara în aer, ceea ce i se pare grav, exprimându-şi speranţa că moţiunea nu va trece de Parlament.

Klaus Iohannis despre moţiunea de cenzură, depusă de PSD vor să arunce țara în aer ”Această moţiune de cenzură e prima de la Revoluţie încoace care se depune în sesiune extraordinară, cam în bătaie de joc din partea PSD şi da, e adevărat, eu nu îmi doresc să treacă această moţiune. Suntem în pandemie, în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, probabil la începutul lui decembrie. Deci ce rost are o astfel de moţiune? Nu cred că PSD vrea să preia guvernarea. Eu cred că PSD vrea pur şi simplu să arunce ţara în aer şi asta mi se pare grav. Sper să nu treacă în Parlament această moţiune de cenzură. E total neavenită, izvorâtă din cinismul PSD. Avem de-a face cu o moţiune populist-electoralistă, total neavenită şi pusă într-un moment în care aveam nevoie de orice, numai de instabilitate politică nu”, a declarat preşedintele.
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat miercuri pe Facebook că moţiunea de cenzură va fi votată în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august.

„Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.

Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi.
Guvernul a sesizat la CCR un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până la 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca CCR să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.