Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus.Klaus Iohannis, depăsit de Firea sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Conform sondajului, în topul încrederii conduce primarul Capitalei, Gabriela Firea cu 48% grad de favorabilitate. Pe locul doi se află președintele Klaus Iohannis cu 42%.

Podiumul este completat de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, care au amândoi 39%. De remarcat că Ponta și Tăriceanu sunt mult peste partidele pe care le conduc, Pro România și ALDE.

Pe locul 4 o regăsim pe Lia Olguța Vasilescu cu 34%, unul dintre liderii PSD nu mare notorietate. În top 5 intră și fostul președinte Traian Băsescu cu 32%.

Liderul PSD, Liviu Dragnea (25%) este depășit de premierul Viorica Dăncilă (27%). De remarcat că trei lideri ai PSD sunt mai bine văzuți decât Liviu Dragnea: Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și Viorica Dăncilă.

Liderii opoziției nu reușesc să convingă electoratul. Cel mai bine plasat este Dacian Cioloș cu 27%, urmat de Ludovic Orban cu 23% și Dan Barna cu 13%.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 12-25 martie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.