Președintele Klaus Iohannis a spus vineri că „nu vor fi tăieri de salarii și pensii”. Declarația a venit în contextul în care Viorica Dăncilă și mulți lideri PSD au spus că un nou guvern ar urma să recurgă la această măsură.

„Aici vreau să fac o afirmație, și stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a declarat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a cerut, vineri, liberalilor și președintelui Klaus Iohannis să își asume public că pensiile și salariile vor fi plătite la timp și vor fi majorate, conform legislației în vigoare.

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare pe tema formării unui nou Guvern.

„Consultările de azi (vineri – n.r.) vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie de făcut. Luni, cel târziu marți voi desemna un premier care veni în Parlament cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesediști pentru guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.