Antonescu mai aşteaptă!

 klaus_iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat, luni, că a demisionat din această calitate, precum şi din cea de membru al BPN. Demisia survine după scorul slab obţinut de PNL, de nici 15% la nivel naţional şa alegerile europarlamentare de duminică.

Crin Antonescu nu şi-a anunţat demisia în faţa presei, dar a lăsat de înţeles că va renunţa la fotoliul de preşedinte astăzi, în şedinţa conducerii liberale. Totodată, Antonescu a anunţat că europarlamentarii PNL vor adera la grupul PPE din Parlamentul European.

Klaus a spus „Adio PNL!“ imediat după anunţul lui Antonescu, de la Sibiu. Klaus Iohannis şi-a anunţat demisia din toate funcţiile de conducere ale PNL. „Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic”, a anunţat Klaus Iohannis. Liberalii fac parte din grupul liberalilor europeni (ALDE), a treia forţă din Parlamentul European. Populariii europeni (PPE), grup din care fac parte PDL, PMP, Forţa Civică şi UDMR, au câştigat alegerile europarlamentare, conform unor sondaje de opinie realizate la Bruxelles. Pentru ca popularii europeni să-l numească pe Jean Cluade Juncker în fruntea Comisiei Europene, PPE are nevoie să/şi construiască o majoritate parlamentară la Bruxelles.

Crin Antonescu, a vorbit, la primele ore ale dimineţii despre rezultatul reuşit de liberali la alegerile europene. Aşa cum am spus încă din campanie, îmi asum acest rezultat. Voi propune astăzi în Biroul Politic o serie de decizii“, a spus Crin Antonescu, fără a anunţa clar dacă demisionează sau nu. „La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat din campanie, neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Evident că îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus niciodată problema alfel. În şedinţa de la ora 14.00 voi anunţa colegii şi vom lua decizia acolo. Aşa cum eu îmi asum, o vor face şi alţi. Nu supun demisia mea la vot. Este un act unilateral de demisie”, a afirmat Crin Antonescu. Liderul PNL a venit cu un anunţ surpriză: „Voi propune colegilor mei din conducerea partidului ca cei cinci sau şase europarlamentari să adere la grupul popularilor europeni din Parlamentul European, pentru că stânga europeană trebuie oprită. Nu ne putem asuma riscul de a avea un preşedinte socialist al Comisiei Europene“, a anunţat Crin Antonescu. ”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei. Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist. Având în vedere că mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele naţionale, cine va avea mai mulţi europarlamentari, mai multe mandate între PPE şi PSD, va desemna preşedintele Comisiei Europene”, a arătat Antonescu.