Actualitate

Klaus Iohannis a reactionat imediat după acuzațiile privind averea sa

Administraţia Prezidenţială a reacţionat, luni, la informaţiile potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis nu a declarat toate veniturile pe care le-a obţinut din chirii.
klaus-iohannis
Dupa o vara in care romanii au fost tot mai dezamagiti de tot ce a facut, sau mai degraba nu a facut Iohannis, de felul in care a inteles sa fie presedintele tarii si de interminabilele sale concedii sau plimbari prin lume, a mai aparut acum o noua problema serioasa de natura sa nemultumeasca opinia publica.
 
O investigaţie RISE Project a constatat o diferență de 115.000 de euro între veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat în declarațiile de avere, în perioada 2005-2008, și sumele prezente în contractele pe care le-a semnat pentru închirierea proprietăților sale imobiliare.
În legătură cu informațiile apărute în mass-media referitoare la conținutul declarațiilor de avere ale Președintelui României, Klaus Iohannis, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:
 
„Toate veniturile obținute de Președintele României, Klaus Iohannis, din închirierea imobilelor deținute în proprietate și coproprietate se regăsesc integral în declarațiile de avere depuse. Nu există nicio sumă provenită din chirii care să nu fi fost declarată din 2004 până în prezent.
Totodată, din chiria pe care a încasat-o în nume propriu, precum și în numele și pentru coproprietar,  Klaus Iohannis a achitat toate taxele și impozitele aferente întregii sume provenite din închirierea imobilelor.
Toate veniturile au fost menționate în declarațiile de avere depuse succesiv și orice altă modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculație, care nu este conformă cu realitatea.” se mentioneaza in comunicaul Administratiei prezidentiale.
blank
blank