Klaus Iohannis a declarat
Actualitate, Featured

Klaus Iohannis a declarat: Da soția mea este cadrul didactic, va merge la școală pe 14 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că soția sa, Carmen, care este cadrul didactic, va merge la școală pe 14 septembrie, la debutul anului școlar 2020-2021 și, evident, va respecta toate măsurile care au fost impuse.

Întrebat dacă i-a dat vreun sfat soției sale, în contextul în care se vor redeschide școlile, Klaus Iohannis a răspuns: “Concediu nu am avut, nu am fost în locații publice, și cum ne întâlnim noi…, știți foarte bine, cu distanță, cu mască. Cred că este bine să se meargă în concediu, dar în condiții de siguranță. Da, soția mea, este cadru didcatic, va merge la școală și va respecta evident toate măsurile de siguranță”.

Klaus Iohannis a declarat:

Referitor la faptul că Guvernul nu va asigura măști de protecție profesorilor și elevilor, la revenirea la școală, Iohannis a precizat: “Nu nu mi se pare că este o problemă extremă faptul că profesorii și elevii nu vor primi măști atunci când vor merge la școală”.

Întrebat dacă se ia în calcul ca în cazul familiilor vulnerabile, mersul la școală să fie opțional, Klaus Iohannis a spus: “Se lucrează la amendarea Legii 55 și urmează să avem normele elaborate de ministerele de resort, dar este clar că trebuie să avem grijă, asta înseamnă distanțare, portul măștii și o respectare riguroasă a igienei”.