Featured, International

Kievul, scena unui protest față de decizia președintelui privind autonomia estului Ucrainei

Kievul, scena unui protest față de decizia presedintelui privind autonomia estului Ucrainei. Mii de persoane au protestat la Kiev față de înțelegerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu Moscova, prin care ar putea garanta autonomie teritoriilor din est, controlate de separatiștii pro-ruși, relatează Mediafax.

Kievul, scena unui protest față de decizia președintelui privind autonomia estului Ucrainei. Reprezentanții Ucrainei și Rusiei au ajuns marți la o înțelegere privind alegerile din regiunea Donbass și legislația privind statutul său special.

Cu toate acestea, mulți ucraineni au considerat înțelegerea ca fiind o încălcare a promisiunilor făcute de Zelenski în timpul campaniei electorale. Cel puțin 13.000 de persoane au murit în conflictul din estul Ucrainei încă din aprilie 2014.

Zelenski a informat în urmă cu o săptămână că va discuta cu Rusia, Germania și Franța despre un acord de pace pentru regiunea Donbass.

Acesta a declarat că orice alegeri din Donbass vor fi ținute doar după retragerea tuturor trupelor rusești. Moscova neagă că ar avea trupe în regiune.