Kelemen Hunor
Featured, Politic

Kelemen Hunor vrea refacerea coaliției de guvernare

Kelemen Hunor vrea refacerea coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR după congrese: „Ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”

Soluția cea mai bună la actuala criză politică este refacerea coaliției, este de părere vicepremierul Kelemen Hunor. Președintele UDMR spune că până nu se termină congresele PNL și USR PLUS, nu va fi posibil acest lucru.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că soluția la criza politică este refacerea coaliției. Acest lucru ar fi posibil numai după congresele USR PLUS şi PNL.

„Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când? La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliției. După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Liderul UDMR spune, de asemenea, că dacă nu se va ajunge la un nou acord, o altă soluţie ar fi un Guvern minoritar, dar ar fi riscant.

„Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”, a ami spus Kelemen Hunor.