Kelemen Hunor susţine că nu este “nicio problemă” dacă PSD va depune o moţiune de cenzură deoarece este un demers democratic şi constituţional. Preşedintele UDMR consideră că nu vor fi întrunite suficiente voturi pentru ca moţiunea să treacă.

Kelemen Hunor nu dă nicio şansă moţiunii de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună pentru a demite Guvernul condus de Florin Cîţu.

„E un instrument constituţional, şi noi am depus în fiecare sesiune parlamentară câte o moţiune şi dacă nu aveam şanse. Eu înţeleg acest lucru, e aproape obligatoriu pentru opoziţie să depună o moţiune de cenzură, indiferent dacă sunt sau nu sunt şanse. Este o modalitate de a controla majoritatea, de a critica Guvernul. Deci, din acest punct de vedere, nu există nicio problemă. Va pica, mergem mai departe”, a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă la Cluj, conform Agerpres.

Preşedintele UDMR a mai precizat că cel mai probabil va mai fi o moţiune de cenzură şi în ultima parte a anului în curs.

„Dar va exista o moţiune de cenzură şi în sesiunea de toamnă. Acum putem anunţa deja că va exista undeva spre sfârşit de noiembrie, început de decembrie, cum ştiam încă din ianuarie că va exista în iunie o moţiune de cenzură, şi în fiecare sesiune va exista o moţiune de cenzură. Nu e nicio problemă, e corect, e democratic, e constituţional. Va pica şi mergem mai departe”, a menţionat liderul UDMR, conform sursei citate.

Şeful Guvernului e de părere că PSD și AUR fac coaliție în Parlamentul României și că social democrații au cerut ajutorul Alianței pentru Unirea Românilor pentru a susține o moțiune de cenzură la adresa Guvernului.

„PSD am văzut că lucrează cu AUR, era momentul să arate care sunt partenerii. AUR şi PSD fac coaliţie, în sfârşit, în Parlamentul României, deci PSD arată că este lângă AUR în Parlamentul României, lângă fracţiunea AUR, deşi până acum au spus că n-au nimic în comun. Se pare că au multe în comun şi l-am auzit chiar pe preşedintele PSD cerând ajutorul AUR. Vă daţi seama, cere PSD ajutorul AUR pentru o moţiune de cenzură. Aici s-a ajuns”, a spus Florin Cîţu la B1 TV.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune o moţiune de cenzură în 14 iunie, din cauza a ceea ce social-democraţii au numit „eşecul” PNRR.