Kelemen Hunor nu comentează UDMR spune că propunerile de premier ale PNL sunt bune, dar șefia Camerei Deputaților și a Senatului ar trebui să revină celorlalte partide care formează coaliția de guvernare.

Kelemen Hunor, UDMR apreciază că propunerile de premier făcute de PNL sunt bune, dar precizează totodată că celelalte două funcţii în stat – de preşedinte al Senatului şi Camerei Deputaţilor – trebuie să revină formaţiunilor care vor forma coaliţia de guvernare alături de liberali, coaliţie în care ”înţelegerea trebuie să fie pe linie”, a declarat preşedintele Uniunii

“Nu avem nimic de comentat, noi putem lucra cu amândoi (Orban şi Cîţu – n.r.). Mai departe, lucrurile se complică, fiindcă că în acest moment noi considerăm că celelalte două funcţii politice din stat – cea de preşedinte al Senatului şi preşedinte al Camerei Deputaţilor – trebuie să revină celorlalte două formaţiuni care nu vin cu premierul”, a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, aici prima opţiune ar reveni USR PLUS, fiindcă a obţinut mai multe mandate.

trebuie să fie clar pentru toată lumea – înţelegerea va exista când există înţelegere pe capăt de linie – ultimul ministru şi numărul secretarilor de stat. Atunci putem spune că am ajuns la o înţelegere. Nu putem rupe funcţiile politice – Cameră, Senat, prim-ministru, şi după aceea să vedem restul. Noi avem un mandat flexibil, deci se pot echilibra pe parcurs anumite chestiuni şi pentru PNL şi pentru USR PLUS şi pentru noi. Propunerile PNL-ului nu le vom comenta (de premier – n.r.), fiindcă am acceptat să vină ei cu propuneri. Au venit cu două propuneri (Orban şi Cîţu – n.r.), ambele propuneri din punctul nostru de vedere sunt bune”, a concluzionat liderul UDMR.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis “flexibilizarea” mandatului de negociere cu USR PLUS, UDMR şi minorităţile naţionale în vederea formării unei coaliţii, arătând că presupune două variante, respectiv Florin Cîţu propunere de premier, Ludovic Orban – candidat la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Ludovic Orban – propunere de premier, Florin Cîţu – candidat la funcţia de preşedinte al Senatului.


Citeste si...
Un gigant bancar din România a fost atacat de hackeri. Câți clienți au fost afectați