UDMR
Politic

Kelemen Hunor: Dacă este nevoie de noi în această coaliție, colegii noștri din PNL vor trebui să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri

Kelemen Hunor spune printr-un mesaj pe Facebook că UDMR nu va renunța la ministerele pe care le deține deja, dacă se va dori cooptarea la guvernare. Kelemen a reiterat ideea că uniunea nu va face parte din Executiv doar ca ”element decorativ”.

UDMR nu renunță la miniștrii pe care îi are deja

”Dacă este nevoie de noi în această coaliție, colegii noștri din PNL vor trebui să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din marea coaliție ca element decorativ, vrem să fim acolo în funcție de ponderea noastră politică.

Vrem să muncim, iar miniștrii Uniunii și-au dovedit valoarea. În cadrul negocierilor de vineri am reușit să mergem mai departe cu elaborarea programului de guvernare. Creșterea pensiilor cu rata inflației sau puțin peste inflație poate fi realizată anul viitor.

Cu toate acestea, partea de sprijin familial, pe care o considerăm importantă, nu a fost încă finalizată, sistemul actual nu este eficient și trebuie îmbunătățit semnificativ. Am convenit în linii mari asupra desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), și am finalizat textul acordului de guvernare. Nu există încă un acord pentru revizuirea Constituției, dar știm cu toții că acest lucru este necesar”, a transmis Kelemen Hunor.

UDMR nu va ceda Ministerul Dezvoltării

Acesta a declarat vineri că UDMR nu va accepta să aibă doar un rol decorativ în viitoarea coaliție:

„Un singur lucru nu este posibil, UDMR să fie element de decor într-un guvern. Este imposibil să stăm cu pantalonii dați jos și să stăm să așteptăm poștașul în fiecare lună.

Nu suntem sabotați de nimeni, noi am fost extrem de corecți. În acest moment trebuie să continuăm discuțiile cu premierul, să ne vedem cu colegii noștri. Deocamdată suntem departe de a finaliza discuțiile. Fără noi se poate face majoritate, vom avea guvern săptămâna viitoare”, a declarat Kelemen Hunor.