Kazahstanul
International

Kazahstanul va găzdui exerciții militare ale blocului condus de Rusia

Rusia va organiza exerciții militare în Kazahstan în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, a anunțat joi Ministerul kazah al Apărării, spunând publicului să nu fie surprins de sosirea trupelor și vehiculelor militare străine. Kazahstanul este membru al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă CSTO.

Exercițiile vor avea loc într-un moment neobișnuit de tensionat

Kazahstanul este membru al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), care include, pe lângă Rusia, și Belarus, Armenia, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Exercițiile vor avea loc într-un moment neobișnuit de tensionat pentru blocul comunitar, cu Rusia implicată în conflictul ucrainean, Armenia nemulțumită de refuzul OTSC de a o sprijini în noile confruntări cu Azerbaidjanul, iar Kârgâzstanul și Tadjikistanul se află într-o încetare a focului fragilă, după lupte mortale într-o zonă de frontieră disputată.

Kazahstanul a apelat la CSTO în ianuarie, când trupele blocului au intervenit pentru a proteja locații strategice în timpul unor tulburări violente și a unei tentative de lovitură de stat.