Kamala Harris
International

Kamala Harris, pregătită să-i ia locul lui Joe Biden, în contextul preocupărilor legate de vârsta sa

În contextul multiplelor gafe făcute de președintele Joe Biden și pe fondul îngrijorărilor legate de memoria și vârsta sa înaintată, vicepreședinta Kamala Harris se declară pregătită să-și slujească țara.

Conform Wall Street Journal, interviul cu Kamala Harris a avut loc cu două zile înainte de publicarea, joia trecută, a unor observații critice făcute de un procuror american cu privire la memoria lui Joe Biden, ajuns la 81 de ani.

Kamala Harris, pregătită să-și slujească țara

„Sunt pregătită să-mi servesc țara. Nu există nicio îndoială”, a spus democrata în vârstă de 59 de ani.

Kamala Harris a dat asigurări că oricine o vede la lucru „va trage concluzia” că ea este „pe deplin capabilă să conducă”.

O amplă dezbatere s-a iscat pe tema sănătății lui Biden, după ce procurorul american Robert Hur, însărcinat cu investigarea acuzațiilor de manipulare necorespunzătoare a unor documente confidențiale pe care președintele american le avea în posesia sa, a declarat că un juriu ar fi reticent să condamne un „bătrân cu memorie proastă” .

Majoritatea sondajelor evidențiază că vârsta lui Joe Biden reprezintă principalul său dezavantaj în rândul alegătorilor care își pun întrebări cu privire la capacitatea sa de a-și asuma un al doilea mandat.

Kamala Harris

Vicepreședinta SUA îi ia apărarea lui Joe Biden

În urma acuzațiilor aduse de procurorul american, Kamala Harris a ieșit în apărarea președintelui Biden, atribuind totul presupuselor „motivații politice” ale procurorului.

În declarația sa, vicepreședinta SUA a elogiat modul în care Joe Biden își îndeplinește funcția de președinte și a subliniat apartenența lui Robert Hur la Partidul Republican.

Conform Constituției americane, vicepreședintele preia funcția de președinte în cazul în care acesta din urmă moare sau devine incapabil să își îndeplinească atribuțiile.

Kamala Harris

Cu toate acestea, acest lucru nu implică automat faptul că vicepreședinta Kamala Harris va deveni candidatul Partidului Democrat în cazul în care Joe Biden, din diverse motive, se retrage din cursa electorală înainte de alegeri.

Dezbaterile privind starea de sănătate a lui Joe Biden vin după ce acesta a făcut o serie de gafe. Cel mai recent, președintele SUA l-a confundat pe preşedintele Mexicului cu cel al Egiptului.

De asemenea, rememorând un summit G7 în Anglia, în 2021, el i-a confurndat pe François Mitterrand, un preşedinte al Franţei în perioada 1981-1995, decedat în 1996, şi pe Emmanuel Macron.

blank