Meteorologii anunţă ninsori în judeţul Braşov şi ca în fiecare weekend autorităţile se aşteaptă ca numărul turiştilor care ajung pe pârtii în Poiana Brașov să crească.

De aceea, reamintesc faptul că judeţul Braşov este în scenariul roşu după ce incidenţa a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori şi că restaurantele, instituțiile de cultură și sălile de jocuri de noroc rămân închise.

RESTRICŢII la munte! judeţul Braşov ajunge la aproape 33.000 de îmbolnăviri COVID-19, după încă 200 de infectări cu virusul SARS-COV 2 depistate în ultimele 24 de ore COVID-19. Incidenţa în judeţul Braşov, calculată pentru ultime 14 zile, a ajuns la 3.14. Restaurantele, instituțiile de cultură și sălile de jocuri de noroc rămân închise. Excepţie fac teresele.

În Braşov, incidenţa a ajuns la 4.80%. Vor rămâne deschise creșe și grădinițe, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV) şi clasele terminale, la celelalte clase școala urmând a se desfășura cu restricţii, adică integral on-line.

RESTRICŢII ÎN VIGOARE
Circulația interzisă între 23:00-5:00
Este interzisă circulația în afara locuinței/gospodăriei între 23:00-5:00, cu anumite excepții precum:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința (descarcă adeverința sau generează adeverința aici) eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la lit. b)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (descarcă declarația sau generează declarația aici).
Declarația pe propria răspundere, prevăzută la alineatul de mai sus, trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri;
Efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale;

Alte restricţii: Masca obligatorie în toate spațiile publice

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit vârsta de 5 ani în spaţiile publice închise sau deschise, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă. Ca excepție, în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane este permisă înlăturarea măștii pentru activități sportive individuale sau, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor

Este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, precum și în locuri de joacă din interiorul centrelor comerciale.

Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.
Sunt interzise organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum si a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale, desfasurate in aer liber.

Sunt interzise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
Se interzice exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri în interiorul centrelor comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.
Sunt interzise activitățile operatorilor economici desfăşurate în spaţii închise în următoarele domenii: activităţi în piscine, locuri de joacă şi săli de jocuri.
Sunt interzise activitățile cu publicul ale operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
Sunt interzise activitățile de pregatire fizica în sălile de sport / fitness (cu exceptia activitatilor desfasurate de sportivi profesionisti legitimati și / sau de performantă).

Restricţii din domeniul HoReCa
Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum de produse alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor ( cu exceptia restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare ).
Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii inchise, precum si in spatii deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea: saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
Sunt interzise activităţile barurilor, cluburilor şi discotecilor în interiorul centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.
Este interzisă activitatea de preparare, servire si consum de produse alimentare, bauturi alcoolice si nealcoolice in spatiile publice inchise care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Citeste si...
Președintele Klaus Iohannis a numit un nou șef la Armata