Featured, Sport

Jucătorul preferat al lui Becali a ajuns…gratuit la CFR Cluj

Fotbalul românesc trece prin probleme financiare, după apariţia pandemiei de coronavirus. Astfel, în vară, inclusiv CFR Cluj şi FCSB ar putea renunţa la sumele de transfer în privinţa întăririlor din lot. În ultimele zile, o oportunitate a apărut pe radarul echipelor din Liga 1. Un fost internaţional român poate reveni gratis în România.

Dintre primele trei clasate din Liga 1, doar FCSB a apelat la reduceri salariale, mutare a lui Gigi Becali, care s-a lăsat cu controverse în jurul echipei. Bogdan Planic e singurul care nu a acceptat reducerea salariului, în condiţiile în care e aproape de plecarea de la vicecampioana României. U Craiova şi CFR Cluj încă nu au adoptat metoda, iar în vară campioana României ar putea da o nouă lovitură pe piaţa transferurilor.

Iasmin Latovlevici, liber de contract. Fostul fotbalist al FCSB se poate întoarce în România
În iarnă, după ce Iasmin Latovlevici a rămas liber de contract după plecarea din Turcia, fundaşul a fost văzut la derby-ul din Gruia câştigat de CFR Cluj împotriva lui FCSB. Deşi s-a discutat intens despre o posibilă revenire a sa în România în acel moment, dar la CFR Cluj, fostul internaţional român a semnat cu echipa din prima ligă a Ungariei, Kisvarda.

Totuşi, lucrurile s-au schimbat total în urmă cu câteva zile. Gicu Grozav şi Iasmin Latovlevici au fost daţi afară de Kisvarda, fosta echipă a antrenorului român Vasile Miriuţă. Clubul maghiar a anunţat plecarea celor doi într-un comunicat oicial, după ce cei doi români au încălcat ordinele clubului.

Rămas liber de contract, Iasmin Latovlevici ar putea fi protagonistul unei reveniri spectaculoase în Liga 1. De altfel, fostul fundaş dreapta al FCSB a lăsat de înţeles, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, că ar fi dispus să negocieze o posibilă venire în vară la CFR Cluj.

Iasmin Latovlevici a recunoscut că a discutat cu conducerea lui CFR Cluj

În urmă cu o lună, fundaşul stânga a recunoscut că a discutat cu conducerea campioanei României despre o posibilă venire în Gruia, dar statutul pe care-l are Mario Camora la echipă a reprezentat un impediment: “S-a vorbit în ţară despre acest transfer, dar singura mea discuţie cu Marian Copilu despre o posibilă venire la CFR a fost la meciul lor cu FCSB (n.r. 2 februarie). Apoi, am semnat în Ungaria, unde aveam ocazia să joc cât mai mult şi să nu stau acasă. Am văzut şi eu ce s-a scris despre venirea mea la CFR, dar ultima discuţie cu cei de acolo a avut loc la meciul direct cu FCSB. Însă, până la urmă, n-a fost nimic concret” , a declarat Iasmin Latovlevici pentru telekomsport.ro, la începutul lunii martie.

Cea mai importantă perioadă din cariera sa a fost petrecută la FCSB, unde a cucerit trei titluri, două Cupe ale României şi o Supercupă. Cu FCSB, Iasmin Latovlevici a jucat în grupele Ligii Campionilor şi a participat la campania europeană de excepţie când FCSB a eliminat Ajax şi a bătut Chelsea, în 2013.