Naţionalei
Sport

Jucătorii naţionalei ucrainene de fotbal vor purta tricouri pe care va fi imprimată harta Ucrainei, care include și Crimeea

Federaţia ucraineană de fotbal a prezentat noul echipament al selecţionatei naţionalei pentru meciurile amicale ce vor avea loc anul acesta.

Tricourile sunt inscripționate cu hartă Ucrainei, care include şi regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

„Este recunoștința noastră faţă de partenerii străini”

Federația de la Kiev a publicat pe Instagram cele două tricouri, unul este galben şi unul este albastru. Pe tricou se observă în partea frontală o hartă a Ucrainei, care include şi Crimeea, conform cotidianul Ouest-France.

Conturul hărţii cuprinde drapelele ţărilor care susţin Ucraina în războiul cu armata rusă, iar în centru se află mesajul „Uniţi pentru Ucraina”.

„Este onoarea noastră şi recunoştinţa noastră faţă de partenerii străini pentru ajutorul acordat”, a specificat Federaţia ucraineană în comunicatul său.

Echipamentul echipei naţionalei a ucrainei care cuprinde și prezenţa ecusonului U24 pe piept. Acesta face trimitere către platforma globală de crowdfunding United24, lansată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a strânge bani ca ajutor pentru Ucraina.

În plus, pe partea cealaltă a tricourilor, numerele jucătorilor sunt formate din numele oraşelor din Ucraina, precum Kiev sau Bucea, în urma cărora armata Rusiei este suspectată că a masacrat civili.

Când va fi purtat noul echipament

Echipamentul va fi purtat de componenţii selecţionatei Ucrainei miercuri seară, cu ocazia meciului amical împotriva echipei germane Borussia Moenchengladbach, care va avea loc pe stadionul Borussia Park.

Tricourile vor fi folosite doar în cadrul meciurilor de pregătire care au în vedere barajului pentru Cupa Mondială 2022, în care Ucraina va înfrunta Scoţia în semifinale, pe 1 iunie.

Ulterior, prin intermediul platformei United24, aceste tricourile vor fi apoi expuse la muzee sau vândute la licitaţie.

Fostul selecționer al Ucrainei, legendarul Andriy Shevchenko a vorbit în luna aprilie despre impactul pe care războiul îl are asupra fotbalului ucrainean. „Este foarte important că i-am lăsat pe sportivi să plece, Înțeleg că naționala Ucrainei se va reuni în iunie. Are meci important și trebuie să se pregătească. Vom încerca să obținem biletele pentru Cupa Mondială pe teren. Băieții au ocazia să o facă, au o mare dorință de a reuși și înțeleg perfect că vor juca pentru toată țara.” a specificat acesta, conform Digisport.ro.