De vină sunt regulamentele draconice privind vestimentaţia

 jucatoare sutien (1)

Obligaţia ca sportivii care participă la turneul de tenis de la Wimbledon să poarte haine în totalitate albe a cauzat probleme ridicole, acuză fostul campion al turneului din 1987, australianul Pat Cash, care spune că unele jucătoare au fost nevoite să joace fără sutien, pentru a respecta regula, iar unii jucători au fost puşi să-şi schimbe chiloţii.

Pat Cash, care este un constant participant la turneele de dublu de la Wimbledon, categoria peste 45 de ani, a povestit într-un interviu pentru postul de radio BBC Radio 5 Live, că mai multe jucătoare au fost trimise la vestiar, înainte de meci, pentru a-şi schimba sutienele, pentru că aveau şi alte culori.

Cash a adăugat că unele jucătoare nu au avut un sutien potrivit pentru a-l schimba pe cel neregulamentar, aşa că au fost nevoite să joace fără.

Australianul a adăugat că un anumit jucător, al cărui nume nu l-a divulgat, a fost chemat în biroul arbitrului şi a fost mustrat că, din cauza transpiraţiei, chiloţii săi de culoare albastră au devenit vizibili. „A devenit ceva ridicol”, a acuzat australianul.

O purtătoare de cuvânt a turneului spune că jucătorii au primit în scris regulile privind vestimentaţia. Aceasta a refuzat să confirme dacă au existat încălcări ale regulilor.

În scrisoare, jucătorii au fost informaţi că pe lângâ şort/fustă şi tricou, ciorapii, şepcile şi bentiţele trebuie să fie complet albe, acceptându-se doar o singură dungă de culoare care nu poate fi mai lată de un centimetru.

Şi pantofii trebuie să fie pe cât posibil albi, inclusiv şireturile.

În ce priveşte lenjeria de corp, regulile spun că: „Orice articol de lenjerie de corp care poate fi vizibil în timpul jocului (inclusiv din cauza transpiraţiei) trebuie să fie complet alb, acceptându-se doar o singură dungă de culoare care nu poate fi mai lată de un centimetru”.

Citeste si...
E mega-scandal la Prigoana acasa! Silviu n-a lasat-o pe Adriana sa intre in curte cu masina!