Actualitate, Stiri

Jose Manuel Barroso: Folosirea armelor chimice în Siria „necesită un răspuns puternic”

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, este de acord cu neutralizarea stocului de arme chimice siriene. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat, miercuri, că recurgerea la arme chimice în Siria „trebuie să fie condamnată” şi „necesită un răspuns puternic”, relatează AFP.

„Utilizarea şi recursul la arme chimice este un act care trebuie să fie condamnat şi necesită un răspuns puternic”, a declarat Barroso în Parlamentul European, la Strasbourg, în discursul său anual despre situaţia Uniunii.

siria_gaze_proba_63319900„Comunitatea internaţională, care îşi are centrul la ONU, este necesar să îşi asume o responsabilitate colectivă pentru a pune capăt acestui conflict”, a adăugat el.

Preşedintele CE a salutat propunerea de neutralizare a stocului de arme chimice siriene, apreciind că este „un lucru bun”. „Acum regimul sirian trebuie să arate că vrea efectiv să pună în practică acest lucru, fără întârziere”, a apreciat el.

„În Europa, noi credem că o soluţie politică este singura care permite instalarea păcii durabile pe care o merită poporul sirian”, a adăugat Barroso. (I.S.)

blank