Johnny Depp a deschis un proces de defăimare împotriva fostei sale soții, actrița Amber Heard, după ce aceasta l-a acuzat de violență domestică.

Starul în vârstă de 55 de ani descrie „abuzurile” din 2016 drept „o farsă elaborată”, potrivit The Blast, și îi cere daune în valoare de 50 de milioane de dolari.

Johnny Depp a acționat-o în instanță după ce în luna decembrie 2018, Amber declara pentru Washington Post că a primit amenințări cu moartea din cauza lui. Mai mult, actriţa spune că Depp este atât de influent la Hollywood, încât ulterior i-a fost afectată şi cariera: a pierdut nişte roluri importante şi nişte campanii bănoase.

„Scriu asta din postura femeii care a trebuit să-şi schimbe numărul de telefon în fiecare săptămână, pentru că eram ameninţată cu moartea. M-am simţit ca şi cum eram judecată la tribunal de către opinia publică fiindcă lovisem într-o legendă. Şi am avut ocazia să văd cum insituţiile îi protejează pe bărbaţii acuzaţi de abuz”, a scris ea pentru Washington Post.

Citeste si...
Colin Farrell, la București, surprins în compania fiicei lui Johnny Deep

Avocații lui Depp susțin că acuzațiile de violență domestică „făceau parte dintr-o farsă elaborată pentru a genera publicitate pozitivă pentru doamna Heard și pentru a-și promova cariera”. „[Amber Heard] nu este o victimă a abuzului domestic, este o făptașă”, mai spun avocații.

Amber Heard a intentat divorț în mai 2016, după un mariaj de 15 luni, declarând că a fost agresată fizic și verbal de Johnny Depp. Divorțul a fost finalizat în ianuarie 2017, iar o parte din banii obținuți după despărțire (7 milioane de dolari) i-a donat Spitalului de Copii din Los Angeles.