Președintele Joe Biden a primit-o joi seară la Casa Albă pe Angela Merkel. În timpul discuţiilor, cei doi s-au declarat “uniţi împotriva agresiunii Rusiei”.

Cancelarul german a făcut peste 20 de vizite la Washington în timpul celor 16 ani petrecuţi în fruntea Guvernului. lui Joe Biden este al patrulea lider american cu care s-a întâlnit peste Ocean.

Vizita Angelei Merkel ar putea fi ultima în Statele Unite în calitate de cancelar federal. Merkel nu mai intenţionează să candideze la următoarele alegeri din Germania. A spus că vrea să ia o pauză şi să reflecteze asupra a ceea ce o interesează în viaţă.

Joe Biden, preşedintele SUA: „Suntem uniţi și vom continua să fim uniţi pentru a ne apăra aliații din flancul estic al NATO împotriva agresiunii ruse. Și, în timp ce mi-am reiterat îngrijorarea către cancelarul Merkel cu privire la gazoductul Nord Stream 2, suntem amândoi de părere că Rusiei nu trebuie să i se permită să folosească energia ca armă pentru a constrânge sau a-și amenința vecinii.”