Joe Biden, după haosul declanșat de Iran
International

Joe Biden, după haosul declanșat de Iran. Care va fi prima mișcare făcută de SUA

În urma atacului Iranului asupra Israelului, Joe Biden i-a convocat pe liderii G7. Totodată, președintele Statelor Unite a transmis că urmează un „răspuns unitar”. În plus, acesta a reafirmat „angajamentul de fier al Americii” față de securitatea Israelului.

Joe Biden, întâlnire cu liderii G7

Președintele SUA a făcut primele declarații oficiale după atacul Iranului asupra Israelului. Joe Biden a precizat că sistemele armatei americane au fost pe poziții, interceptând majoritatea dronelor.

Șeful SUA a subliniat că „acest atac era așteptat”. În plus, acesta a menționat că i-a convocat pe liderii G7 pentru formularea unui răspuns unitar.

Joe Biden, după haosul declanșat de Iran

Joe Biden condamnă atacul masiv al Iranului asupra unor instalații militare din Israel. Totodată, președintele SUA a menționat că armata americană a acționat în regiune cu avioane de apărare, interceptând majoritatea rachetelor.

„În cursul zilei de astăzi, Iranul – și reprezentanții săi care operează din Yemen, Siria și Irak au lansat un atac aerian fără precedent împotriva unor instalații militare din Israel. Condamn aceste atacuri în cei mai fermi termeni posibili. La indicațiile mele, pentru a sprijini apărarea Israelului, armata americană a deplasat în regiune avioane și distrugătoare de apărare împotriva rachetelor balistice în cursul săptămânii trecute. Datorită acestor desfășurări și a abilității extraordinare a militarilor noștri, am ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele care au venit. ”, a spus șeful Statelor Unite.

Joe Biden, după haosul declanșat de Iran

Joe Biden, discuție cu Netanyahu

Președintele SUA și-a reafirmat angajamentul vizavi de protecția oferită Israelului. Conform comunicatului transmis, acesta a discutat deja cu Netanyahu. Biden a precizat că Israelul a demonstrat că are „o capacitate remarcabilă de a se apăra”.

„Tocmai am vorbit cu prim-ministrul Netanyahu pentru a reafirma angajamentul de fier al Americii față de securitatea Israelului. I-am spus că Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra și de a învinge chiar și atacuri fără precedent, trimițând un mesaj clar dușmanilor săi că nu pot amenința în mod eficient securitatea Israelului. ”, a explicat acesta.

Joe Biden i-a convocat pe liderii G7 pentru formularea unui răspuns diplomatic unitar.

„Îi voi convoca pe colegii mei lideri din G7 pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul nerușinat al Iranului. Echipa mea se va angaja cu omologii lor din întreaga regiune. Și vom rămâne în strânsă legătură cu liderii Israelului. Și, deși astăzi nu am asistat la atacuri asupra forțelor sau instalațiilor noastre, vom rămâne vigilenți la toate amenințările și nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja poporul. ”, a mai spus președintele SUA.

blank