Joe Biden
International

Joe Biden: „Am venit să trezesc Congresul! Putin nu se va opri în Ucraina, vă asigur!”

Joe Biden: „Am venit să trezesc Congresul! Putin nu se va opri în Ucraina, vă asigur!” Într-un discurs despre starea Uniunii, preşedintele Biden a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei și împotriva celor carevor distrugerea democrației.

Preşedintele Joe Biden a făcut un apel direct către Putin, declarând că „istoria se uită la noi” şi subliniind determinarea Statelor Unite de a sprijini Ucraina în faţa agresiunii ruse.

Joe Biden: „Am venit să trezesc Congresul! Putin nu se va opri în Ucraina, vă asigur!”
„Am venit să trezesc Congresul!” a adăugat preşedintele Joe Biden, care şi-a început discursul intrând direct în subiectul Ucraina şi evocând momentul când Ronald Reagan i-a spus ultimului lider sovietic: „Domnule Gorbaciov, dărâmaţi acest zid!”

Libertatea şi democraţia sunt atacate, atât acasă, cât şi peste hotare. Dacă cineva din această sală crede că Putin se va opri la Ucraina, vă asigur că nu o va face!”, a avertizat Joe Biden.

„Mesajul meu pentru Putin este simplu: noi nu vom pleca, nu ne vom pleca, nu ne vom da la o parte. Istoria se uită la noi”, a spus Biden.

În timpul discursului său, Biden a ironizat indirect fostul preşedinte Donald Trump pentru declaraţiile sale pro-Rusia, criticându-l pentru lipsa de fermitate faţă de liderii ruşi şi subliniind că aceasta este o abordare periculoasă şi inacceptabilă.

„Fostul preşedinte chiar a spus asta, înclinându-se în faţa unui lider rus”, a spus Biden. „Este periculos şi este inacceptabil”, a punctat el.

Referindu-se la declaraţiile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a sugerat posibilitatea trimiterea unor trupe occidentale în Ucraina, Biden a subliniat că Ucraina nu solicită prezenţa trupelor americane în conflict.

„Ei nu cer soldaţi americani. De fapt, nu există soldaţi americani în război în Ucraina. Şi sunt hotărât să rămână aşa”, a spus Biden

blank