Joe Biden a acceptat
Featured, International

Joe Biden a acceptat să fie candidatul democraţilor. Discursul său a fost unul în care l-a atacat pe Trump

Joe Biden a acceptat dă fir candidat la preșidenția SUA și a ținut, vineri, în ultima zi a Convenției Naționale Democrate, discursul de acceptare a nominalizării din partea partidului său pentru alegerile prezidențiale din noiembrie în care se va confrunta cu președintele Donald Trump pentru un mandat la Casa Albă.

În discursul său, ținut în cadrul unei Convenții organizate diferit față de precedentele, din cauza pandemiei de coronavirus, cel mai scurt al unui nominalizat democrat la președinție, Biden spune că Trump „a acoperit America în întuneric timp de prea mult timp”.

Fostul vicepreședinte a spus despre rivalul său că „a sădit prea multă furie, prea multă frică, prea multă divizare” și a dat un mesaj de speranță pentru susținătorii săi: „Vom depăși această perioadă de întuneric!”, relatează BBC.

Principalele idei ale discursului lui Joe Biden
„Aici și acum, vă dau cuvântul meu, dacă îmi veți încredința președinția, o să scot la lumină ce e mai bun din noi, nu ce e mai rău. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului.

Este momentul ca noi, poporul, să ne unim. Doar uniți vom putea depăși această perioadă de întuneric în America.

Vom alege speranța în defavoarea fricii, adevărul în defavoarea ficțiunii, dreptatea în defavoarea privilegiului.

Putem alege calea în care devenim mai furioși, mai pesimiști, mai divizați, o cale a umbrelor și suspiciunilor. Sau putem alege o cale diferită și să profităm de această șansă pentru a ne vindeca, a ne reforma, a ne uni. O cale a speranței și a luminii.

Aceste alegeri ne vor schimba viața. Ele vor determina cum va arăta America timp de multă vreme.

Ce știm despre acest președinte este că dacă va mai primi patru ani, va fi tot ce a fost și în ultimii patru. Un președinte care nu își asumă responsabilitatea, care refuză să conducă, care îi învinovățește pe alții, care se simte confortabil alături de dictatori și care sădește ură și diviziune. Se va trezi în fiecare dimineață cu convingerea că această funcție este despre el și nu despre voi.

Aceasta este America pe care o doriți pentru voi, pentru familiile voastre și pentru copiii voștri?

Președintele actual a eșuat în cea mai de bază datorie pe care o are în fața națiunii: nu a putut să ne protejeze (n. red. – de pandemia de coronavirus)”.

74 de zile până la alegerile prezidențiale

Joe Biden a acceptat să candideze la preșidenția SUA Binder și Donald Trump se vor confrunta în noiembrie în cursa pentru Casa Albă. Încă de la începutul sezonului alegerilor primare, sondajele arătau că Joe Biden se află înaintea președintelui Donald Trump. Vârful în sondaje pentru Biden a fost în luna iulie și îl arătau pe fostul vicepreședinte ca favorit clar în alegeri cu un scor între 9 și 15 puncte procentuale peste Trump, scoruri cu mult mai mari decât cele ale lui Hillary Clinton în același punct al campaniei de acum 4 ani.

Între timp, diferența între cei doi a început să se reducă, iar analiștii și sociologii sunt de părere că această cursă va deveni mai strânsă cu cât ne apropiem de data alegerilor.

Donald Trump urmează să primească și el nominalizarea oficială a republicanilor în cadrul Convenției Naționale Republicane. Aceasta va avea loc între 24 și 27 august, urmând ca partidul să îi nominalizeze pentru un nou mandat pe președintele și vicepreședintele în funcție.


blank